KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Trelleborgs kommun får SveaPriset 2017

Socialförvaltningen i Trelleborg prisades för sin modell för ett digitalt och automatiserat system för försörjningsstöd.

Trelleborg belönades under Kvalitetsmässan i Göteborg på tisdagskvällen. De fick då ta emot SveaPriset 2017 för den bästa innovationsidén inom eHälsa.

Juryns motivering:

”SveaPriset 2017 tilldelas Socialförvaltningen i Trelleborgs kommun för arbetet ”När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna.” För 3 år sedan fick Trelleborg nog av faxar och annan digital inkompetens. Då påbörjades en digital resa med medborgaren i fokus. Nu kan man stoltsera med ett helt digitalt och automatiserat system för att ansöka om försörjningsstöd. Resultatet är fantastiskt. 75 procent av alla som söker försörjningsstöd gör det digitalt och 100 procent av alla som söker digitalt får beslut om sitt försörjningsstöd inom en arbetsdag. Juryn ser med fördel att den modellen kan spridas till andra kommuner och till andra offentliga verksamheter.”

I juryn har ingått företrädare för Socialdepartementet, Sveriges Kommuner och Landsting, Vision, Vårdförbundet, Swedish Medtech, VINNOVA, Socialstyrelsen, Föreningen Sveriges Socialchefer, Sveriges läkarförbund och Kvalitetsmässan.

Läs mer på SKL:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2017-11-22

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se