KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Stockholm stad – Sveriges Digitaliseringskommun 2017

Genom innovativa lösningar har kommunen lyckats skapa smarta digitala tjänster som underlättar vardagen för invånarna.

Stockholms stad tilldelades priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2017 under en prisceremoni på Kvalitetsmässan i Göteborg på tisdagskvällen.

Juryns motivering:

“Årets vinnare har satt fokus på att skapa den smarta staden, där digitalisering bidrar till att skapa en attraktiv och hållbar plats för medborgare och företag. Genom ett kompetent ledarskap har Stockholm byggt upp en bred förmåga för att ta sig an stadens transformation med fokus på nytta och innovation. Här samsas robotar som låter sjuka barn vara med på distans i skolan med automatiserade processer kopplade till e-tjänster och breda insatser för att höja den digitala kompetensen. Samtidigt som staden arbetar löpande för att hitta smartare processer och nya samarbeten för att ta sig an stadens utmaningar. Förväntningar är stora på Stockholm att ta på sig ledartröjan nu när Sverige ökar takten mot en smartare välfärd.”

I juryn har företrädare ingått från Sveriges Kommuner och Landsting, Göteborgs universitet, IT & Telekomföretagen, Vinnova, eFörvaltning på Finansdepartementet, PwC och Kvalitetsmässan.

Läs mer på SLK:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2017-11-22

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se