KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Rapport om säker digital meddelandehantering

Det behöver bli enklare att digitalt överföra känslig information mellan olika aktörer inom offentlig sektor. SKL har därför tagit fram en rapport med rekommendationer för säker meddelandehantering.

Under 2015 beslutade ett par statliga myndigheter att de kommer att avveckla möjligheten att utbyta meddelanden via fax. I flera olika lagar krävs att känsliga uppgifter ska skyddas med kryptering vid informationsutbyte men trots det saknas en enhetlig lösning för svenska myndigheter.

- Det finns en stor efterfrågan bland kommuner, landsting och regioner att hitta en gemensam digital kommunikationskanal för säker meddelandehantering. Därför har vi tagit fram denna rapport som beskriver nuläget och ger rekommendationer framåt. Nu tar vi nästa steg för att hitta en bra lösning för våra medlemmar, säger Åsa Zetterberg, sektionschef på avdelningen för digitalisering på SKL.

Rapporten är ett första steg i arbetet och visar att det finns ett stort behov av lösningar och fortsatt arbete. Rapporten innehåller rekommendationer till kommuner, landsting och regioner på kort och lång sikt.

Läs mer och hämta rapporten på SKL:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad: 2016-04-04

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se