KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Ökad digital mognad i offentlig sektor

Forskningskonsortiet SCDI presenterar en mätning som visar att den digitala mognaden i offentlig sektor ökat jämfört med förra året.

SCDI (Swedish Center for Digital Innovation) har i dagarna publicerat en statusrapport som visar på en positiv utveckling av digital mognad i offentlig sektor. Det innebär att kommuner och regioner stärkt sin förmåga att tillgodogöra sig nyttorna med digitalisering.

Rapporten påvisar en ökning på 6 % jämfört med förra årets mätning. Den mest markanta ökningen ses inom områdena styrning, skugg-it och teknisk skuld, portföljstyrning och försörjningsstrategi.

- Det är så glädjande att se att både kommuner och regioner ytterligare stärkt omställningsförmågan i en digital tid. Det är ett tydligt tecken på att fokus ligger på rätt frågor. Nu måste även det gemensamma på plats. Staten måste i nära dialog med huvudmännen satsa på välfärdens digitala infrastruktur, säger Jenny Birkestad, avdelningschef.

Årets statusrapport visar också på markanta skillnader i digital mognad inom organisationerna. Centrala funktioner i organisationerna har en markant högre digital mognad jämfört med sakverksamheterna. Det skiljer hela 23 procentenheter.

Läs mer på SKR:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer och hämta rapporten på SCDI:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2020-05-18

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se