KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Ny avdelning blir motor för Ineras kommunutveckling

Hittills har Inera förberett och inventerat en hel del inför det nya kommunala uppdraget, men för att få mer fart behövs en tydligare struktur och ett internt kompetenscentrum för kommunsektorn. Nu bildas en ny avdelning för detta.

”Vi ska ta fram ett samlat erbjudande till kommunerna och den nya avdelningen för kommunal digitalisering blir en motor i Ineras utveckling att bli ett bolag även för dem”, säger Sofie Zetterström som ska leda den nya avdelningen.

”Det behövs också göras ett förtydligande av vad Inera gör, vad SKL gör och vad kommunerna själva gör”, förklarar Sofie Zetterström. ”Var gör Inera mest nytta? Det behöver redas ut.”

Ett arbete blir att börja driva förstudier, projekt och driva förändringsarbete inom hela Inera.

Sofie Zetterström har länge haft fokus på patientperspektivet, inte minst genom 1177 Vårdguiden, och tycker nu att det är kul att få göra och lära sig något nytt.

”Det är toppen att få jätteduktiga medarbetare med otroligt mycket erfarenhet och kompetens – det blir en superbra avdelning”, säger Sofie Zetterström.

Ett av de viktigaste insatsområdena är att stötta skolan med digitalisering.

”Därför söker vi en vass verksamhetsutvecklare som har jobbat med digitalisering av skolan”, annonserar Sofie Zetterström.

Läs mer på Ineras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad: 2019-10-28

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se