KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Nu lanseras KLASSA 2.0

SKL har förnyat självvärderingsverktyget KLASSA, för säkerhetsklassning av information. Den nya versionen har fler funktioner och användarvänlighet har förbättrats.

KLASSA är ett verktyg för att informationsklassa IT-lösningar/IT-system och erbjuds som stöd till SKL:s medlemmar. Verktyget gör en bedömning av vilken säkerhetsnivå de olika verksamhetssystemen behöver. KLASSA skapar även översikter och sammanställningar av hur verksamhetssystem förvaltas.

- Vi har involverat och lyssnat på våra medlemmar, och resultatet blev en ny version av KLASSA. Det är viktigt att skapa förutsättningar för att det ska bli enkelt att säkerhetsklassa verksamhetssystem, säger Jörgen Sandström, sektionschef IT på SKL.

Några av de nya funktionerna i KLASSA 2.0 är en omarbetad kravkatalog med mer träffsäkra krav för upphandlingar, korrigeringar av vissa oklarheter från förra versionen och förbättrade funktioner för att administrera systemet. Användarvänligheten har även blivit bättre genom att det blivit enklare att utföra ändringar och språket har förenklats och förtydligats. Tidigare klassningar kommer fortfarande ligga kvar, och därmed går inte befintliga värderingar förlorade.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad: 2016-11-16

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se