KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Idag startar den nya Myndigheten för digital förvaltning - DIGG

Sveriges offentliga sektor håller på att förnyas och digitalisering är en stark förändringsfaktor. Idag är en stor dag för Sverige! 🇸🇪 För nu är DIGG - Myndigheten för digital förvaltning äntligen på plats.

Anna Eriksson, Generaldirektör för den nya myndigheten skriver så här.

"Jag är så glad att vi äntligen är igång. Allas engagemang och ärliga vilja att få myndigheten startklar i tid har varit ovärderligt. Jag vill rikta ett varmt tack till er."

Vi är en ny myndighet. Skapad för att tänka nytt, hantera nya utmaningar och se nya möjligheter. Vi är ett nav för digitaliseringen av den offentliga sektorn. Vi stöttar och driver på. Vi är en myndighet, men vi gör inte jobbet ensamma. Med hjälp av andra samlar vi in och delar med oss av kunskap om hur man kan arbeta med digital verksamhetsutveckling – kunskap som hela den offentliga sektorn kan ha nytta av.

Att bygga myndighet är, liksom digitalisering, en lagsport. Vi är många som varit viktiga i uppbyggnaden av myndigheten – och snart ännu fler som kommer att ingå laget som tillsammans ska se till att Sverige på bästa sätt kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Vi är ett lag av privatpersoner, eldsjälar och intresseorganisationer. Företag, myndigheter, kommuner och landsting.

På måndag den 3 september invigs lokalerna på Storgatan 37 i Sundsvall. Men DIGG är mer än en ett kontor. Det är en mötesplats, både fysiskt och digitalt.

Alla som jobbar med digitalisering av offentlig sektor ska kunna se kontoret som en depå, inte en slutstation. Det här är en öppen plats. Hit är alla som vill bidra eller är nyfikna välkomna. Och vi har en gemensam uppgift att se till att det blir så på riktigt.

Vår historia börjar nu. Tillsammans ska vi fylla ett oskrivet blad.

Läs mer och följ den nya myndigheten på digg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan publicerad: 2018-09-03

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se