KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

DIGG, SKR och Internetstiftelsen inleder samarbete om öppna data

Bottenplaceringen i Europa ska förbättras. Ny satsning från DIGG, SKR – Sveriges Kommuner och Regioner, och Internetstiftelsen ska få fler inom offentlig sektor att använda och tillgängliggöra öppna data.

DIGG, SKR och Internetstiftelsen inleder nu ett samarbete för att tillsammans inspirera myndigheter, regioner och kommuner att börja arbeta med öppna data som en del i det dagliga arbetet. Ambitionen är att så mycket data som möjligt ska vara öppet att nyttja för vem som helst när som helst.

Satsningen inleds med ett digitalt seminarium om öppna data den 2 juni för beslutsfattare inom kommuner och myndigheter. Senare i höst genomförs ett helt kunskapsspår på konferensen Internetdagarna den 25 november.

– Digitalisering är en lagsport och vi är mycket glada över att kunna inleda samarbeten som dessa där flera stora aktörer deltar. Tillsammans kan vi nå ut bredare och föra dialoger kring värdet av öppna data, säger Anna Eriksson, generaldirektör DIGG.

De tre aktörerna kommer även genomföra omfattande utbildningsinsatser för kommuner, regioner och myndigheter runt om i landet, delfinansiera och stötta pågående utrullningsprojekt samt arbeta med informationsspridning och nyhetsrapportering.

– SKR:s uppgift är att vägleda och stötta sina medlemmar och vi tror att öppna data kommer att förenkla arbetet för kommunerna och regionerna och skapa stora besparingar. Vi vill därför engagera oss och driva frågan, säger Caspar Almalander, strateg, SKR.

Läs mer på DIGG:s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad: 2020-04-27

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se