KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

20 kommuner utvalda till LEDA för smartare välfärd

SKL har utsett 20 kommuner till förändringsledningsprogrammet: LEDA för smartare välfärd. Programmet börjar i september 2016 och sträcker sig över ett år.

SKL har i samarbete med Vinnova, initierat ett förändringsledningsprogram för att öka hastighet och kvalitet i införandet av digitala lösningar i offentlig sektor. Programmet ska identifiera, beskriva och sprida vad som möjliggör utveckling och vad som kan stå i vägen. Slutmålet är att gynna utvecklingen i alla kommuner, genom ökad förståelse för vad som utmärker ett lyckat införande av ny teknik. Alla kommuner har haft möjlighet att söka till programmet och 71 ansökningar har tagits emot.

– Vi är mycket glada över att intresset har varit så stort och det har varit väldigt hög nivå på ansökningarna. Fokus i urvalsprocessen har legat på kommunernas erfarenheter, men också på storlek och regional spridning med syfte att få till en bra sammansättning av gruppen. Vi ser fram emot ett givande år och hoppas på ett stort utbyte av varandra, säger Joakim Jardenberg, ansvarig för programmet.

Programmet innehåller två inriktningar: Skola och lärande i en digital värld och Hälsa och omsorg i en digital värld. SKL har valt ut tio kommuner till respektive inriktning och två av kommunerna deltar i båda inriktningarna.

De utvalda kommunerna

De kommuner som har valts ut till programmet har till stor del olika erfarenheter och kompetens inom de två inriktningarna, vilket skapar möjligheter för deltagarna att lära av varandra och utvecklas vidare i processen framåt.

Hälsa och omsorg

Göteborgs stad, Halmstads kommun, Helsingborgs stad, Karlskrona, Malmö stad, Skellefteå kommun, Sollentuna kommun, Trelleborgs kommun, Vara kommun, Västerås stad och Östersunds kommun.

Skola och lärande

Botkyrka kommun, Härryda kommun, Lidingö stad, Linköpings kommun, Malmö stad, Nordmalings kommun, Sollentuna kommun, Stockholms stad, Uddevalla kommun, Umeå kommun och Uppsala kommun.

Läs mer på SKL:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad: 2016-06-23

Tillbaka till föregående sida

KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se